Het gezicht achter De Vonnevilterij

Mijn naam is Yvonne van Oers (1963), het gezicht achter De Vonnevilterij.

Ik hou van creëren en van verandering; van niets iets maken en van iets iets nieuws. Een ware ontdekkingstocht. Daarbij vind ik het ontzettend leuk om wat ik er leer over te dragen op anderen. In mijn Viltatelier kun je terecht voor workshops en cursussen.

Alles wat ik vilt is te koop.

DRAAGBAAR VILT,  zoals tassen,  sloffen, riemen, hoeden, kleding, polswarmers, sieraden en sjaals.

WOONVILT, zoals kussens, gordijnen, vazen, akoestische viltpanelen, kleden, sfeerlichten en plantenhangers.

VILTKUNST, zoals portretten , abstracte wall-art, beelden

Ik maak graag viltwerk in opdracht.

Yvonne van Oers

Graag tot ziens in De Vonnevilterij!

Vriendelijke groet,

Yvonne van Oers

9 gedachtes over “Het gezicht achter De Vonnevilterij

  1. Leuk te lezen dat je iets aan mijn viltwerk weblog hebt Marlène! Wanneer je specifieke vragen hebt, vraag het me gerust hoor. Wie weet kan ik je verder helpen. Er zijn ook leuke viltgroepen op facebook trouwens waar je veel inspiratie kunt opdoen..Gr yvonne

 1. Hallo Yvonne,
  Ik ben, zeer plotseling, besmet met het aidsvirus. Mijn eerste projekt begon ik met een klein vachtkleed te vilten. Niet gelijk het makkelijkste projekt en ik vind het eerlijk gezegd ook niet zó mooi (ondertussen weet ik, na speurwerk op internet, wel wat ik anders had moeten doen) maar de poes is er weg van en dat was de bedoeling! Ik heb nu deze site ontdekt en ben er helemaal weg van wat ik allemaal zie! Echt prachtig! Maar 2 vraagjes; als je werkt met een mal van plastic, zoals met de cave, maak je die mal dan ook 3 dimensionaal, dus voor- en achterkant, zoals het uiteindelijke ontwerp?
  En die palmboards, wat is daar het voordeel van en waar koop je zoiets? Alvast bedankt voor de info!

  Hartelijke groeten,
  Corinne

  1. Hallo Corinne, de mal voor de catcave, maar ook voor het meeste andere viltwerk op mijn site, is een platte mal. Deze kan gemaakt worden van bobbeltjesplastic maar ook van bv ondervloerfoam. Dat laatste is steviger. De vorm modelleer je later erin. Bv met je handen of met het palmboard. Deze zijn van hout en hebben een blokkenrelief. Dit geeft extra weerstand. Dit helpt het verdere krimpproces.
   Wanneer je nog vragen hebt dan zie ik ze wel weer verschijnen. Je bent uiteraard ook altijd welkom een workshop te komen volgen om met nieuwe technieken te experimenteren.

   Groetjes yvonne

 2. Hallo Yvonne,
  Bedankt voor de info, ben weer heel wat wijzer! Maar ik zit weer met een vraagje in mijn hoofd: viltpanelen zorgen dus voor goede demping, maar werkt dat dan ook op een muur tussen kamers, bv je huis en buurhuis?
  Hartelijke groeten,
  Corinne

  1. Vilt aan de muur werkt inderdaad geluiddempend …maar of dat ook zo werkt met het teveel aan geluid vd buren. Ik verwacht dat je dan je hele muur zal moeten isoleren…heb je dat al eens gezien? Heel mooi een hele wand met cilt vilt bedekt !

 3. Hoi Yvonne, leuk !!!! om jou zo, zoekend naar…… hoe ging het ook alweer… koperoxyde, euculyptus tegen te komen! Ben ff de verhouding kwijt van hoeveel koperoxyde op de hoeveelheid water…. kun jij mij verder helpen? Groetjes Helma (zaterdaggroep. Irene de wolf)

  1. Hoi Helma,

   Leuk dat je me gevonden hebt:-).

   Eerlijk gezegd heb ik niet onthouden hoe de verhoudingen waren. Hebben we iets te vragen aan de juf…vindt ze leuk;-)

   Tot de volgende keer!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s